петак, 21. јул 2017.

Gavrilo Princip u Novom Gradu



Režim Milorada Dodika surovo se obračunava sa svima koji se protive ovakvoj silom nametnutoj stvarnosti. Svjesni koliko su građani zastrašeni u Pokretu „TREĆI BLOK“ smatramo da svaki građanin koji u ponedeljak 24. u 09,00 časova dođe ispred Osnovnog suda u Novom Gradu je NOVI GAVRILO PRINCIP.

Piše: Borislav Radovanović

Inženjer Milan Vukelić je tajkunima i kriminalcima iz kriminalne organizacije Milorada Dodika svojevremeno rekao: „NE, NEĆU!“ i odbio je parafirati bezobzirnu pljačku narodnih dobara. Zbog takvog životnog i profesionalnog opredjeljenja MUČKI JE UBIJEN.

Nad pokojnim Milanom Vukelićem počinjen je akt DRŽAVNOG TERORIZMA kojim je režim Milorada Dodika demonstrirao kakva sudbina čeka sve koji se suprotstave njihovim naumima i interesima. Njegovim ubistvom građanima je odaslana "bombastična poruka" sa ciljem opšteg zastrašivanja, nametanja volje terorom, zbog čega se ovaj čin ima smatrati državnim terorizmom.


Zato građani Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ne smiju zaboraviti hrabrost Milana Vukelića, zbog koje je i glavom platio. Upravo zato našeg Milana moramo percipirati kao novog GAVRILA PRINCIPA.

Godinama kasnije jedan drugi inženjer, aktivista Pokreta „TREĆI BLOK“, Željko Bilić je režimu Milorada Dodika jednako tako rekao: „NE, NEĆU!“. Odbio je naređenje direktora svog „javnog preduzeća“ da prisustvuje Dodikovom kontramitingu u Banjaluci. Potom je odbio i ucjene novogradske alfe i omege SNSD-a Snježane Rajilić.

Prosto, kao čovjek i kao savjestan građanin odbio je da učesvuje u tom činu montirane podrške režimu, gdje su građani pod prijetnjom otkazom tjerani da izigravaju marionete. Zbog svoje hrabrosti inženjer Željko Bilić postao je meta režima, pa mu je ubrzo uručen nezakonit otkaz.

U maloj sredini poput novogradske režim je izabrao inženjera Bilića kao svojevrstan „primjer“ preko kog će disciplinovati lokalno stanovništvo. Baš kako su brutalnim ubistvom inženjera Vukelića zastrašivali Banjaluku i Srpsku uopšte, tako su nezakonitim otkazom inženjeru Biliću građanima odaslali poruku šta ih čeka u slučaju suprotstavljanja. Zato je i naš Željko Bilić svojevrstan GAVRILO PRINCIP.

Pokret „TREĆI BLOK“ u ponedeljak 24. ovog mjeseca ispred Osnovnog suda u Novom gradu organizuje skup podrške našem novogradskom „Gavrilu“ Biliću. Uopšte ne kalkulišemo sa pitanjima koliko desetina ili stotina građana će se okupiti na tom skupu. Ono šta znamo i šta je nama jedino važno jeste: svako ko se u ponedeljak pojavi pred zgradom suda za nas je NOVI GAVRILO PRINCIP!

Pritom, valja napomenuti da će članovi Pokreta stajati u prvim redovima, između građana i policije. Jednostavno, mi smo već sviknuti na takve situacije i spremni smo primiti svaki udarac režima. Javnost je već dobrano upoznata sa tim šta su vođe Pokreta „TREĆI BLOK“ preživjele od ovog režima, ali i sa hrabrošću koju smo ispoljavali u suprotstavljanju ovakvoj stvarnosti.

Pored toga moram apostrofirati jednu činjenicu: naš Željko Bilić je preko inspekcijskih organa i u ovom sudskom postupku potpuno demontirao ponašanje režima tokom prošlogodišnih banjalučkih mitinga i kontramitinga. Dokazao je da režim nije imao podršku građana Srpske, pa se morao služiti najprimitivnijim sredstvima – da zaposlene u javnim preduzećima tjera/primorava na lažnu „podršku“.

No, mnogo je problematičnije šta je režim činio da spriječi građane u izražavanju protesta. Zastrašivanje kakvo je tada činjeno od strane policije, režimskih medija i kvazistručnjaka za sve i svašta je nezapamćeno u novijoj istoriji evropskog kontinenta.

Policija, na čelu sa ministrom Lukačom, je svakodnevno izdavala ZVANIČNA SAOPŠTENJA o tome da se u Banjaluci priprema „obojena revolucija“, krvoproliće, uništenje Republike Srpske. Sve to su samoprokamovani „stručnjaci“ oblikovali spram naloga režima, a režimski mediji servirali građanima.

I šta se potonje pokazalo kao istina? Šta bi sa onim silnim „informacijama“ iz Beograda i Moskve? Gdje su nestali oni famozni spiskovi Sorošovih plaćenika? Ministar Dragan Lukač je imao preko godinu dana da sve to profesionalno istraži i pred lice pravde izvede odgovorne.

Međutim, ministar Lukač i MUP RS nisu činili apsolutno ništa spram „informacija“ o destabilizaciji, haosu i krvoproliću. Zašto? Prosto: odlično im je poznato da su javnosti plasirali teške laži i obmane! Ministar Lukač je izvršio Dodikov zadatak u vidu masovnog zastrašivanja građana i sprečavanja izražavanja građanskog nezadovoljstva stanjem u društvu.

Za ono šta je režim, predvođen Dodikom i Lukačom, tada činio kad-tad biće provedena istraga i to Pokret „TREĆI BLOK“ građanima javno obećava. Naš Željko Bilić je van svake sumnje pred sudom dokazao kakvim sredsvima se režim služio da sebi obezbijedi „podršku građana“ i to je izuzetno važan aspekt demontiranja ukupnog zločina režima. Na drugom koraku već radimo na tome da pred lice pravde dovedemo ministra Lukača, koji je zloupotrebio službeni položaj i činio upravo suprotno onom šta mu zakoni nalažu – ZASTRAŠIVAO GRAĐANE!

Zbog svega navedenog valjda je jasno zbog čega je proces koji je Željko Bilić, naš „Gavrilo“, pokrenuo pred sudom. Tom presudom, ako sud bude sudio po zakonu i pravdi, stvaramo pravni presedan, gradimo pravnu državu.

Ukoliko, sa druge strane, sud podlegne pritiscima režima Milorada Dodika, suočava se sa nečim šta u ovoj zemlji još niko nije činio – sa direktnom osudom građana. Postupajući sudija već danas treba da zna kako ćemo ga u slučaju negativne presude podvrgnuti javnoj osudi, da svaki građanin zna kako tom i takvom sudiji nije mjesto u sudu, da građani takve više neće plaćati... da je tek puka režimska sluga!

Dakle, građane pozivamo da javno podrže našeg aktivistu Željka Bilića potpuno svjesni koliko je režim Milorada Dodika okrutan i koliko građani strahuju od odmazde. Zato i kažemo da svakog pojedinca koji se pojavi ispred novogradskog suda smatramo NOVIM GAVRILOM PRINCIPOM.


ELEKTRONSKA PRISTUPNICA POKRETU NA: http://pokrettreciblok.pravda-istina.org/elektronska-pristupnica/


Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.